Vyhľadaj si PSČ - poštové smerové čísla

AKTUÁLNE SPRAVODAJSTVO

V Handlovej našli v dome tri mŕtvoly, útočník je na povale
Nezamestnanosť má podľa analytikov VÚB klesať aj budúci rok
Slovanet prichádza s internetom od 9,90 a darčekmi od 1 eura
OSN chce, aby členské krajiny bojovali proti detským sobášom
One Direction zverejnili klip ku skladbe Night Changes
Nico Rosberg zavelil do boja, v Abú Zabí má pole position
Kouč Klopp chce spoznať niečo nové, láka ho Anglicko
Nová liečba myómov maternice pomôže ženám zachovať plodnosť

Recept dňa

Pohánkový chlieb

400 g hladkej pohánkovej múky
400 ml vody
1 sušené droždie
1 PL cukru
1 PL jablkového octu
1 PL oleja
1 ČL rasce
1 ČL soli

Vo vlažnej vode rozpustite cukor, soľ, ocot a droždie, prisypte rascu. Suroviny miešajte elektrickým šľahačom (nakoniec pridajte olej) a po 2-3 min. miešania vám vznikne živé (dýchajúce) cesto. Nalejte ho do formy na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát vyloženej fóliou na pečenie. Nechajte ho kysnúť 30-40 min.
Cesto treba po 25 min. pozorovať, vyskočí potom náhle hore a chlebík by vám prekysol. Medzitým rozpáľte rúru na 225 °C a chlieb pečte pri tejto teplote asi 10 min. Potom teplotu znížte na 180 °C a pečte asi 40-50 min.
Keď už je zhora chlieb tmavý, vyberte ho z formy, dajte dole igelit a položte chlieb vrchom dole a tak 10 min. dopečte.

TIP: Časy aj teplotu je nutné vyskúšať podľa typu rúry.

Dobrá rada

Tmavé odevy žehlite v smere nite,

alebo cez vlhku látku, najlepšie balvnenú detskú plienku. Vyhnete sa tak lesklým miestam.

Stavebník

NA ČO NEZABUDNÚŤ PRI ZVUKOVEJ IZOLÁCII STIEN

Pri montáži akustickej izolácie stien nesmieme zabúdať na trhliny v stene!

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Lučenec-Halíč, Kalinovo, Mikušovce, Podrečany, Tomášovce, Veľká Ves, Vidiná
Kontakt | O nás | Reklama | Podmienky použitia |
lang